fredag 4 mars 2011

Wystalka - den lojala



Wystalka är den lojala flockmedlemmen. Hon håller sig gärna lite på avstånd och betraktar snarare än lägger sig i, hon trivs med en tydlig ledare. Självförtroendet är ganska dåligt och hon är därför alltid på sin vakt. Bäst trivs hon med Portello, de har utvecklats till riktiga parhästar och går gärna sida vid sida och äter i samma hög. Wystalka kommer väldigt långt ner på rangskalan och skulle aldrig göra en fluga förnär, däremot har hon tyvärr själv fått ta emot en hel del sparkar. Så illa att hon har blivit ihopsydd, opererad och behandlad på djursjukhus så ofta att hon borde få klippkort. Men alltid har såren läkt och ärren försvunnit. Wystalka tycks ha minst nio liv och har nu levt på "övertid"i ett år med tumörer i magen.
Det finns dock några få situationer då Wystalka har totalt övertag över situationen och utnyttjar det till max. Ett exempel är i sin box. Den häst som går förbi när Wystalka stoppar ut sitt huvud genom dörröppningen får se på en riktig piraya. Den främmande häst som under en ridtur går för nära Wystalka kan även den bli överraskad av ett par hovavtryck på bogen.
Men mest av allt är Wystalka ändå världens pålitligaste, lugnaste och säkraste häst man kan tänka sig. Hon fyller 20 år just i dag. Under sitt liv har hon tävlat distans upp till tio mil med ett lag SM silver, hon har varit turridningshäst, tränats i dressyr och hoppning, fått två fina föl, varit med på huberteatertusjakter och annat skoj, varit statist på både filminspelningar och teater, hon är utställd och B-premierad, hon har även stått i en monter på Älvsjömässan. Trots sin ålder så är Wystalka en ung häst som gärna galopperar och hoppar i skogen med de numera unga ryttarna som hon är läromästare åt.
Grattis och tack Sigrid för att jag får ha Wystalka i mitt liv!

2 kommentarer:

  1. Underbar bild i vindskyddet! :)

    SvaraRadera
  2. Tack själv älskade syster för att Wystalka få leva ett så bra liv hos dig!

    SvaraRadera